Fijn om u te verwelkomen op mijn website Ondersteuning aan de Orde. Ik vertel u graag meer over mijzelf en over mijn drive voor Ondersteuning aan de Orde.

Ik ben Lineke den Uyl. Via een omweg van PABO naar administratief werk en werk in de Thuiszorg als huishoudelijk medewerker ben ik uiteindelijk de opleiding tot activiteitenbegeleider gaan doen, waarbij ik me gespecialiseerd heb in de doelgroep ouderen. Ook heb ik de opleiding tot huishoudcoach gedaan, om als opruimcoach mensen te kunnen helpen.

Ervaring

Jarenlang heb ik gewerkt met ouderen die dementeren, eerst in een groepsverzorging (interne dagopvang) binnen een verzorgingshuis en later op een gesloten verpleegafdeling.
Toen ik als gevolg van een reorganisatie boventallig werd heb ik de keus gemaakt om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan.
Om zo bij mensen thuis te kunnen werken en echt tijd te hebben voor persoonlijke aandacht.

Passie

(Dementerende) ouderen hebben een speciale plek in mijn hart. Ik vind het boeiend, mensen die een heel leven vol persoonlijkheid, verhalen, ervaringen achter zich hebben en in zich bergen.
Tegelijk ook pijnlijk en verdrietig om te zien dat er met de ouderdom vaak gebreken komen.
Wat ik gezien heb of zie bij mantelzorgers van ouderen is dat de zorg moeilijk en zwaar kan zijn. Juist omdat zij zo dichtbij staan, om de relatie die zij vaak vanuit het verleden met de oudere hebben. Zeker wanneer de oudere als gevolg van dementie verandert.
Ik zou heel graag iets voor hen willen betekenen daarin, omdat ik het belangrijk en mooi vind dat zij de zorg tot het einde toe kunnen volhouden. Dat is zo waardevol, samen iets mogen ‘afronden’.

Ook vind ik het heerlijk om in huis bezig te zijn en belangrijk om van een huis een thuis te maken.
Daar wil ik mensen graag bij helpen. Een leefbaar en fijn thuis te krijgen, ruimte en licht of lucht om weer afspraken te durven maken, mensen toe te laten, naar buiten te gaan.
En ik geniet ervan om te zien als mensen dan verder kunnen, er een last van de schouders valt.

Ondersteuning aan de Orde

De moed om hulp te vragen is soms een grote stap. Samen met u wil ik graag de Ondersteuning van de organisatie van leven, huis of huishouden aan de orde stellen. Om daarna met praktische handvatten weer regie (terug) te krijgen of deze te houden.

Daarbij zijn voor mij geduld, rust, respect en wederkerigheid belangrijke begrippen. Ik vind het mooi en bijzonder om ‘te gast’ te mogen zijn in uw of jouw huis en leven.
Ook ga ik graag te werk met kleine stappen, klein beginnen heeft vaak een groot effect.

Geef een reactie