Helpen met opruimen…

“Wanneer ik in mijn woonkamer om me heen keek werd ik jarenlang benauwd en moe bij de gedachte aan het beginnen met opruimen. Ik zette dan snel de tv aan om afleiding te zoeken maar het kostte me dagelijks grote inspanning om mijn aandacht telkens te blijven verleggen, om alle rommel niet te hoeven zien.

In de slaapkamers lagen stapels kleren waar ik nog geen opbergplan voor had.

Intussen liet ik gebruiksvoorwerpen door het hele huis slingeren, zocht iets op, kon het pas terugvinden na een koortsachtige speurtocht en raakte het daarna vaak al snel ergens anders kwijt. Alle oppervlakken waren bedekt met spullen: stoelen, tafels, kastjes en soms gedeeltes van de vloer.

Als ik probeerde het wat netter te maken dan ontstond er juist meer rotzooi.

Lineke heeft met haar aandachtige en kalme manier van praten en luisteren, het mogelijk gemaakt om duidelijk te krijgen wat ik wil in huis en huishouden. Die sfeer van rust en vertrouwen gaf me genoeg moed om aan de slag te gaan.

Ze heeft me goed advies gegeven en we hebben samen al gauw veel aangepakt. Gelukkig hielden we een tempo aan wat voor mij goed voelde, wat ik aankon.

Nu ik niet meer hoef te zoeken naar spullen scheelt me dat tijd en energie. Stress, angst en onzekerheid zijn een kleinere rol gaan spelen in mijn leven. Een gezellig huis waarin ik me prettig kan voelen en met vaste plekken voor de spullen, dat wenste ik en heb ik gekregen dankzij de ondersteuning van Lineke!”